Min första vecka på praktikplatsen
11 nov 12.23 av Hazar Haidar
Klockan var kvart i sju, jag bytte om , tog ett djupt andetag och gick in i köket.
Det var inte första gången jag var där , i Gråbergets äldreboende. Jag jobbade där i drygt två år som köksbiträde-vikarie. Det var roligt att vara där igen som praktikant och träffa mina arbetskamrater.
Det är ett stort kök , alla måste göra allt . Vi lagar mat till 30 förskolor och äldreboenden ; cirka 1500 personer varje dag.Vi brukar packa och skicka mejeriprodukter och bröd till förskolorna på måndagar , onsdagar och fredagar. På tisdagar och torsdagar brukar vi skicka frukt och grönsaker. Dessutom skär vi sallad, förbereder till nästa dag, städar och diskar.
Vi har en cafeteria , där man kan äta frukost och lunch. Maten till cafeterian lagar vi i köket varje dag. Det är två rätter , en kött och den andra är vegetarisk.
Vi börjar kl. 07.00 och slutar kl.16.00 varje dag.Vi har rast fyra gånger om dagen , en halv timme till frukost och en halv timme till lunch, med två raster på 15 minuter varje.
Jag lagade risgryta , stuvade makaroner , potatismos , mimosa sallad och kall sås den första dagen.
Arbetstiden är lite för lång men det är jätteroligt att jobba med trevliga arbetskamrater.
Klockan var kvart i sju, jag bytte om , tog ett djupt andetag och gick in i köket.
Det var inte första gången jag var där , i Gråbergets äldreboende. Jag jobbade där i drygt två år som köksbiträde-vikarie. Det var roligt att vara där igen som praktikant och träffa mina arbetskamrater.
Det är ett stort kök , alla måste göra allt . Vi lagar mat till 30 förskolor och äldreboenden ; cirka 1500 personer varje dag.Vi brukar packa och skicka mejeriprodukter och bröd till förskolorna på måndagar , onsdagar och fredagar. På tisdagar och torsdagar brukar vi skicka frukt och grönsaker. Dessutom skär vi sallad, förbereder till nästa dag, städar och diskar.
Vi har en cafeteria , där man kan äta frukost och lunch. Maten till cafeterian lagar vi i köket varje dag. Det är två rätter , en kött och den andra är vegetarisk.
Vi börjar kl. 07.00 och slutar kl.16.00 varje dag.Vi har rast fyra gånger om dagen , en halv timme till frukost och en halv timme till lunch, med två raster på 15 minuter varje.
Jag lagade risgryta , stuvade makaroner , potatismos , mimosa sallad och kall sås den första dagen.
Arbetstiden är lite för lång men det är jätteroligt att jobba med trevliga arbetskamrater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar