Våra elever

Våra elever
I skolan

söndag 23 oktober 2011

Natali berättar om den första veckan på praktikplatsen

Min första vecka på praktiken.

Jag har varit på praktik i en liten mysig italiensk restaurang som heter ”Toskana”. 
 Första dagen var jag ganska nervös. Men det var inte nödvändigt för personalen i restaurangen var mycket vänliga och snälla.  Jag började klockan tre på eftermiddagen.  Min handledare som heter Senada visade mig olika köksutrustning och livsmedel. Hon berättade om vilka tallrikar som användes för olika rätter, eftersom det fanns olika storlekar och former.
 I köket arbetar bara en kock och därför behövs alltid hjälp. Jag skalade, skivade och hackade olika grönsaker, rev ost. Detta arbeta behövs varje dag. Dessutom lärde jag mig att servera vackert på tallrikar. Man behöver också alltid diska medan vi arbetar med annat. Vi slutade arbetet klockan tio på kvällen och diskade alla köksutrustningar och tvättade golvet i köket. 
 De nästföljande dagarna arbetade jag från klockan tio på morgonen till klockan fem på eftermiddagen. Vi började arbeta med en annan kock som heter Alex. Från klockan tre på eftermiddagen fortsatte jag med Senada. Varje morgon gjorde jag lunchsallad av grönsakerna. På lunchen gjorde jag olika sorters pasta och la upp på tallrikar. En dag panerade och stekte jag zucchini och blomkål. Dessutom har jag gjort italienska desserter ”Tiramisu” och ”Pannacotta”. 
Efter jobbet kände jag mig trött och nöjd. Jobbet som kock är intressant för mig.


1 kommentar:

Erika Lüning lärare sa...

Jag tycker att Hazars text är intressant.